Stresshantering

[vc_row full_width=”stretch_row_content_no_spaces” css=”.vc_custom_1522250186672{margin-top: -50px !important;}”][vc_column][vc_single_image image=”253″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”33px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Stresshantering – att hjälpa oss själva

 

Stress är inte farligt. Det är bristen på återhämtning som är farligt.

När vi känner och upplever stress är vi i vårt aktiva nervsystem. Stressen hjälper oss att reagera blixtsnabbt vid en verklig fara. Stressen hjälper oss att överleva.

Den här funktionen reagerar likadant vid upplevda faror, faror som inte är verkliga. Alla krav vi har på oss, negativa tankar om oss själva, hög arbetsbelastning och att alltid finnas tillgänglig är några exempel.

När vi upplevt en fara, haft ett stresspåslag under 3-6 minuter, behöver kroppen alltid vila och återhämtning. Får kroppen inte den här vilan kommer vi till sist att få ett överbelastat nervsystem. På olika sätt kommer vi att känna av stressens påverkan på kroppen.

För att minska stressen behöver vi vila och återhämtning. Vi behöver vara i vårt lugna nervsystem.

I dagens samhälle med stora stresspåslag och brist på återhämtning behöver vi öva på att vara i vårt lugna nervsystem. Öva på att slappna av och få återhämtning.

Vi behöver också lära oss att se vilka delar i vårt liv som påverkar oss och ökar stressen.

Med mer kunskap om stress och stresshantering kan vi hjälpa oss själva att minska stressen. Hjälpa oss själva att hitta balansen och må vårt bästa jag.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”1/6″][vc_single_image image=”78″ img_size=”medium” alignment=”center”][vc_column_text]

Malin Rosenqvist
Licensierad stresscoach
0709-62 58 92

 

För mer information
och bokning

Kontakta mig

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”50px”][vc_single_image image=”71″ alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”80px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][dt_fancy_separator separator_style=”dotted” separator_color=”accent” line_thickness=”5px”][/vc_column][/vc_row]